Kuchnia
Organizujemy przyjęcia w różnych wariantach cenowych, związanych liczbą gości i rodzajem wybranego menu.
W każdym wariancie możemy przygotować dla części gości ciepłe dania wegetariańskie, wegańskie lub bezglutenowe. Jeśli zechcecie przygotujemy pyszne menu weselne w całości wegetariańskie lub wegańskie.


Sposób serwowania: obiady i napoje zimne podajemy do stołów, dania ciepłe (kokilkowe i zupa nad ranem) oraz przystawki, słodkości i napoje gorące serwujemy w formie bufetu.
Całe menu (za wyjątkiem bufetu słodkiego i napoi gorących) podane na stołach – dopłata 15zł.
W cenę przyjęcia wliczone są: obiekt z terenem zielonym na wyłączność, sala do dyspozycji dzień wcześniej, podstawowe dekoracje kwiatowe na stołach, świece, chlebek powitalny, kieliszki dla młodej pary, prostokątne stoły z białymi obrusami, krzesła z białymi pokrowcami, białe, bawełniane serwetki, obsługa kelnerska, zabezpieczenie agregatem, pokój dla pary młodej (do dyspozycji podczas wesela), mini plac zabaw dla dzieci.
Standardowe przyjęcie weselne trwa 10 godzin.
Dzieci 3 - 12 lat i obsługa - 50% ceny. Dzieci do 3 lat - bezpłatnie.
Jeśli na przyjęciu nie będzie serwowany i spożywany alkohol, koszt za osobę obniżamy o 5zł.
Menu weselne
Umiarkowane
Wszystkie dania naszej kuchni znajdziecie w „propozycjach dań do wyboru”.
I.
Zupa
Danie ciepłe serwowane na talerzach
II.
Danie kokilkowe
III.
Zupa nad ranem
Przystawki na zimno w 8 rodzajach.
Wybór chlebów i bułeczek.
Wybór ciast domowych i deserków
(łącznie 5).
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń.
Owoce sezonowe.
Menu weselne
Tradycyjne
Wszystkie dania naszej kuchni znajdziecie w „propozycjach dań do wyboru”.
I.
Dwie zupy do wyboru
Danie ciepłe serwowane na talerzach
II.
Danie ciepłe serwowane na talerzach
III.
Danie kokilkowe
IV.
Zupa nad ranem
Przystawki na zimno w 10 rodzajach.
Wybór chlebów i bułeczek.
Wybór ciast domowych i deserków
(łącznie 5).
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń.
Owoce sezonowe
Menu weselne
Dla koneserów
Wszystkie dania naszej kuchni znajdziecie w „propozycjach dań do wyboru”.
I.
Dwie zupy do wyboru
Danie ciepłe serwowane na talerzach
II.
Danie ciepłe serwowane na talerzach
III.
Danie kokilkowe
IV.
Zupa nad ranem
Przystawki na zimno w 12 rodzajach.
Wybór chlebów i bułeczek.
Wybór ciast domowych i deserków
(łącznie 7).
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń.
Owoce sezonowe
Zupy:
- Cebulowa z białym winem i grzankami zapiekanymi z serem
- Chłodnik różowy z jajkiem
- Esencjonalna zupa pomidorowa z tościkami
- Flaczki wołowe
- Krem z borowików z pałeczkami z ciasta francuskiego
- Krem z brokułów z suszonymi pomidorami
- Krem z pomidorów i pieczonej papryki z chrupiącą grzanką czosnkową
- Krem z dyni, doprawiony mleczkiem kokosowym i pomarańczą, ze szczyptą parmezanu (sezonowo)
- Orzeźwiająca polska zupa cytrynowa z kluseczkami
- Rosół domowy z makaronem

Dodatki do dań głównych:
- Bataty pieczone
- Kluski śląskie
- Kopytka gotowane lub smażone
- Puree ziemniaczane z nutką chrzanową
- Delikatne pampuchy drożdżowe
- Puree ziemniaczano-porowe
- Ziemniaki pieczone w ziołach
- Ziemniaczki młode lub francuskie z masłem i koperkiem
Ciepłe dodatki warzywne do dań głównych:
- Buraczki polskie zasmażane z masłem i limonką
- Młoda kapusta z zieloną cebulką i koperkiem (sezonowo)
- Marchewka glazurowana w miodzie
- Trio warzywne na talerzu czyli orientalny mus z marchewki z imbirem, mus z selera i gruszek oraz mus z zielonego groszku z miętą i tymiankiem
- Fasolka szparagowa w sosie maślano-czosnkowym
- Pieczarki duszone w maśle
Lub zamiennie
Surówki i sałaty do dań głównych:
- Buraczki pieczone, czerwona cebulka, kolendra, winegret
- Colesław dużo lepszy niż w USA
- Modra kapusta
- Polska mizeria ze śmietaną i koperkiem
- Młoda kapusta z koperkiem (sezonowo)
- Wybór sałat z pomidorkami cherry z winegretem
- Roszponka z suszonymi pomidorami
- Mix sałat z rukolą z prażonymi pestkami oraz pomidorkami i winegretem
- Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, prażonymi pestkami dyni i słonecznika z winegretem czosnkowym
Przystawki:
- Caprese czyli mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią polane zielonym pesto
- Carpaccio z buraczków pieczonych
- Jajka faszerowane szynką lub pieczarkami
- Jajka z sosem tatarskim
- Kawałeczki kurczaka w sezamie na chrupko
- Kolorowe warzywa z dipami
- Kominki ze świeżego ogórka wypełnione farszem z błękitnym serem lub z sumem wędzonym
- Koszyczki z ciasta filo ze szpinakiem i serem
- Kruche babeczki z pastą szynkową i szalotkami
- Pieczone mięsa i pasztet oraz sos do mięsa i konfitura z czerwonej cebuli
- Pomidory faszerowane kaszą bulgur ze świeżymi ziołami
- Ptysie z pastą ziołową
- Roladki z szynki z musem chrzanowym i kolorową papryką
- Ryba po grecku
- Sałatka cezara z grzankami w pysznym sosie
- Sałatka grecka z oliwkami i fetą
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajkiem
- Sałatka śledziowa z dymką, jogurtem i ziemniakiem
- Sałatka z makaronem, salami i papryką
- Sałatka z pieczonym kurczakiem, ananasem i kukurydzą
- Sałatka z rukolą, cykorią, gruszką, serem pleśniowym, orzechami i winegretem
- Sałatka z wędzonym sumem, z winogronami, migdałami i sosem jogurtowym
- Sałatka ziemniaczana z dymką
- Sery pleśniowe niebieskie, twarde, miękkie (kozie na zamówienie)
- Śledzie z cebulką
- Śledź pod pierzynką
- Tarty na domowym kruchym cieście np.: cebulowa, szpinakowa
- Warzywa sezonowe (ogórek, pomidor z cebulką)
- Wędliny polskie – szynka, kabanosy, baleron
- Zawijaski z tortilli w trzech smakach: z łososiem, szynką szwarcwaldzką i szpinakiem

Mini deserki:
- Creme brulee
- Mus z białej czekolady z fantazją owocową
- Mus czekoladowy z gruszką
- Najbardziej zaskakujący kisielek wisienkowy
- Panacotta waniliowa z polewą owocową
- Tiramisu

Dania główne:
- Cordon blue z chorizo i serem, panierowany płatkami kukurydzianym
- Indyk z winogronami, z sosem śmietanowo- truflowym
- Klasyczny kotlet De’volaille
- Łopatka pieczona z jabłkami i cebulą
- Łosoś w sosie kaparowym lub szpinakowym (menu konesera, pozostałe za dopłatą)
- Pierś z kaczki pieczona w jabłkach i jabłkiem garnirowana (menu konesera, pozostałe za dopłatą)
- Polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym z winem
- Polędwiczki z dorsza w sosie maślano cytrynowym w towarzystwie wakame z sezamem
- Rolada z kurczaka faszerowana mozarellą, z gęstym sosem pomidorowym
- Rolada z indyka zapiekana z błękitnym serem i ziołami
- Medaliony wieprzowe w sosie serowo-truflowym
- Polski schabowy marynowany w mleku i cebuli
- Polski schabowy marynowany w mleku i cebuli
- Schab pieczony z ziołami z sosem pieczarkowym
- Szarpana wieprzowina zapiekana pod panko
- Sznycel rozmiar XL
- Udka gęsie lub kacze – confit (menu konesera, pozostałe za dopłatą)
Dania ciepłe w kokilce:
- Bigos polski
- Jabłko zapiekane z krupniokiem
- Jajka po polsku w skorupkach
- Potrawka węgierska
- Pyszny kurczak w sosie miodowo- musztardowym
- Strogonow wołowy z winem i śmietaną
- Wołowina po burgundzku (menu konesera)

Danie ciepłe – zupa nad ranem:
- Barszcz czerwony z kulebiaczkiem grzybowym z ciasta francuskiego
- Tajska z kurczakiem
- Tajska z krewetkami (menu konesera)
- Żurek na prawdziwkach z kiełbasą i jajkiem z chipsami z boczku

Przystawki dedykowane do menu konesera:
(jedna do wyboru lub za dopłatą)
- Łosoś z koperkiem i sosem żurawinowo- chrzanowym
- Paski melona z szynką parmeńską
- Tatar serwowany (serwowany przez kelnerów)
- Wybór ryb wędzonych z cytryną (węgorz, łosoś, sum, pstrąg)
- Vitello tonato czyli pieczona cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym

Ciasta i ciasteczka:
- Babeczki z kremem i owocami
- Babeczki z karmelem
- Chrupiące filo z kremem kawowym i owocami
- Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną, przekładane śliwkami
- Małe Pavlova
- Sernik z sosem owocowym
- Sękacz z sosem waniliowym (menu konesera)
- Tarta jabłkowa
- Tarta cytrynowa
- Tarta śliwkowa z kruszonką
- Tarta kajmakowo-migdałowa z owocami

Dodatkowe propozycje:
(za dopłatą)
- Bieżnik jutowy do dekoracji stołów
- Bufet z lemoniadami
- Lód do coolerów
- Fontanna czekoladowa z wyborem owoców
- Ognisko i kiełbaski
- Okrągłe stoły
- Stół wiejski śródziemnomorski, rybny,
Desery serwowane do stołu:
(za dopłatą)
- Lody z owocami, bitą śmietaną i polewą
- Panacotta z musem owocowym
- Tiramisu
- Szarlotka na ciepło z lodami