Kuchnia

Organizujemy przyjęcia w różnych wariantach cenowych, związanych liczbą gości i rodzajem wybranego menu.

W każdym wariancie możemy przygotować dla części gości ciepłe dania wegetariańskie, wegańskie lub bezglutenowe. Jeśli zechcecie przygotujemy pyszne menu weselne w całości wegetariańskie lub wegańskie.

Sposób serwowania: obiady i napoje zimne podajemy do stołów, dania ciepłe (kokilkowe i zupa nad ranem) oraz przystawki, słodkości i napoje gorące serwujemy w formie bufetu.

Całe menu (za wyjątkiem bufetu słodkiego i napoi gorących) podane na stołach – dopłata 15zł.

W cenę przyjęcia wliczone są: obiekt z terenem zielonym na wyłączność, sala do dyspozycji dzień wcześniej, podstawowe dekoracje kwiatowe na stołach, świece, chlebek powitalny, kieliszki dla młodej pary, prostokątne stoły z białymi obrusami, krzesła z białymi pokrowcami, białe, bawełniane serwetki, obsługa kelnerska, zabezpieczenie agregatem, pokój dla pary młodej (do dyspozycji podczas wesela), mini plac zabaw dla dzieci.

Standardowe przyjęcie weselne trwa 10 godzin.

Dzieci 3 - 12 lat i obsługa - 50% ceny. Dzieci do 3 lat - bezpłatnie.

Jeśli na przyjęciu nie będzie serwowany i spożywany alkohol, koszt za osobę obniżamy o 5zł.

 

Zupy:

  • Cebulowa z białym winem i grzankami zapiekanymi z serem
  • Chłodnik różowy z jajkiem
  • Esencjonalna zupa pomidorowa z tościkami
  • Flaczki wołowe
  • Krem z borowików z pałeczkami z ciasta francuskiego (menu konesera, pozostałe za dopłatą)
  • Krem z brokułów z suszonymi pomidorami
  • Krem z pomidorów i pieczonej papryki z chrupiącą grzanką czosnkową
  • Krem z dyni, doprawiony mleczkiem kokosowym i pomarańczą, ze szczyptą parmezanu (sezonowo)
  • Orzeźwiająca polska zupa cytrynowa z kluseczkami
  • Rosół domowy z makaronem

Dodatki do dań głównych:

  • Bataty pieczone
  • Kluski śląskie
  • Kopytka gotowane lub smażone
  • Puree ziemniaczane z nutką chrzanową
  • Delikatne pampuchy drożdżowe
  • Puree ziemniaczano-porowe
  • Ziemniaki pieczone w ziołach
  • Ziemniaczki młode lub francuskie z masłem i koperkiem

Ciepłe dodatki warzywne do dań głównych:

  • Buraczki polskie zasmażane z masłem i limonką
  • Młoda kapusta z zieloną cebulką i koperkiem (sezonowo)
  • Marchewka glazurowana w miodzie
  • Trio warzywne na talerzu czyli orientalny mus z marchewki z imbirem, mus z selera i gruszek oraz mus z zielonego groszku z miętą i tymiankiem
  • Fasolka szparagowa w sosie maślano-czosnkowym
  • Pieczarki duszone w maśle

Lub zamiennie

Surówki  i sałaty do dań głównych:

  • Buraczki pieczone, czerwona cebulka, kolendra, winegret
  • Colesław dużo lepszy niż w USA
  • Modra kapusta
  • Polska mizeria ze śmietaną i koperkiem
  • Młoda kapusta z koperkiem (sezonowo)
  • Wybór sałat z pomidorkami cherry z winegretem
  • Roszponka z suszonymi pomidorami
  • Mix sałat z rukolą z prażonymi pestkami oraz pomidorkami i winegretem
  • Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, prażonymi pestkami dyni i słonecznika z winegretem czosnkowym

Przystawki:

  • Caprese czyli mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią polane zielonym pesto
  • Carpaccio z buraczków pieczonych
  • Jajka faszerowane szynką lub pieczarkami
  • Jajka z sosem tatarskim
  • Kawałeczki kurczaka w sezamie na chrupko
  • Kolorowe warzywa z dipami
  • Kominki ze świeżego ogórka wypełnione farszem z błękitnym serem lub z sumem wędzonym
  • Koszyczki z ciasta filo ze szpinakiem i serem
  • Kruche babeczki z pastą szynkową i szalotkami
  • Pieczone mięsa i pasztet oraz sos do mięsa i konfitura z czerwonej cebuli
  • Pomidory faszerowane kaszą bulgur ze świeżymi ziołami
  • Ptysie z pastą ziołową
  • Roladki z szynki z musem chrzanowym i kolorową papryką
  • Ryba po grecku
  • Sałatka cezara z grzankami w pysznym sosie
  • Sałatka grecka z oliwkami i fetą
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajkiem
  • Sałatka śledziowa z dymką, jogurtem i ziemniakiem
  • Sałatka z makaronem, salami i papryką
  • Sałatka z pieczonym kurczakiem, ananasem i kukurydzą
  • Sałatka z rukolą, cykorią, gruszką, serem pleśniowym, orzechami i winegretem
  • Sałatka z wędzonym sumem, z winogronami, migdałami i sosem jogurtowym
  • Sałatka ziemniaczana z dymką
  • Sery pleśniowe niebieskie, twarde, miękkie (kozie na zamówienie)
  • Śledzie z cebulką
  • Śledź pod pierzynką
  • Tarty na domowym kruchym cieście np.: cebulowa, szpinakowa
  • Warzywa sezonowe (ogórek, pomidor z cebulką)
  • Wędliny polskie – szynka, kabanosy, baleron
  • Zawijaski z tortilli w trzech smakach: z łososiem, szynką szwarcwaldzką i szpinakiem

Mini deserki:

  • Creme brulee
  • Mus z białej czekolady z fantazją owocową
  • Mus czekoladowy z gruszką
  • Najbardziej zaskakujący kisielek wisienkowy
  • Panacotta waniliowa z polewą owocową
  • Tiramisu

Dania główne:

  • Cordon blue z chorizo i serem, panierowany płatkami kukurydzianym
  • Indyk z winogronami, z sosem śmietanowo- truflowym
  • Klasyczny kotlet De’volaille
  • Łopatka pieczona z jabłkami i cebulą
  • Łosoś w sosie kaparowym lub szpinakowym (menu konesera, pozostałe za dopłatą)
  • Pierś z kaczki pieczona w jabłkach i jabłkiem garnirowana (menu konesera, pozostałe za dopłatą)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym z winem
  • Polędwiczki z dorsza w sosie maślano cytrynowym w towarzystwie wakame z sezamem
  • Rolada z kurczaka faszerowana mozarellą, z gęstym sosem pomidorowym
  • Rolada z indyka zapiekana z błękitnym serem i ziołami
  • Medaliony wieprzowe w sosie serowo-truflowym
  • Polski schabowy marynowany w mleku i cebuli
  • Polski schabowy marynowany w mleku i cebuli
  • Schab pieczony z ziołami z sosem pieczarkowym
  • Szarpana wieprzowina zapiekana pod panko
  • Sznycel rozmiar XL
  • Udka gęsie lub kacze – confit (menu konesera, pozostałe za dopłatą)

Dania ciepłe w kokilce:

  • Bigos polski
  • Jabłko zapiekane z krupniokiem
  • Jajka po polsku w skorupkach
  • Potrawka węgierska
  • Pyszny kurczak w sosie miodowo- musztardowym
  • Strogonow wołowy z winem i śmietaną
  • Wołowina po burgundzku (menu konesera)

Danie ciepłe – zupa nad ranem:

  • Barszcz czerwony z kulebiaczkiem grzybowym z ciasta francuskiego
  • Tajska z kurczakiem
  • Tajska z krewetkami (menu konesera)
  • Żurek na prawdziwkach z kiełbasą i jajkiem z chipsami z boczku

Przystawki  dedykowane do menu konesera:
(jedna do wyboru lub za dopłatą)

  • Łosoś z koperkiem i sosem żurawinowo- chrzanowym
  • Paski melona z szynką parmeńską
  • Tatar serwowany (serwowany przez kelnerów)
  • Wybór ryb wędzonych z cytryną (węgorz, łosoś, sum, pstrąg)
  • Vitello tonato czyli pieczona cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym

Ciasta i ciasteczka:

  • Babeczki z kremem i owocami
  • Babeczki z karmelem
  • Chrupiące filo z kremem kawowym i owocami
  • Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną, przekładane śliwkami
  • Małe Pavlova
  • Sernik z sosem owocowym
  • Sękacz z sosem waniliowym (menu konesera)
  • Tarta jabłkowa
  • Tarta cytrynowa
  • Tarta śliwkowa z kruszonką
  • Tarta kajmakowo-migdałowa z owocami

Dodatkowe propozycje:
(za dopłatą)

  • Bieżnik jutowy do dekoracji stołów
  • Bufet z lemoniadami
  • Lód do coolerów
  • Fontanna czekoladowa z wyborem owoców
  • Ognisko i kiełbaski
  • Okrągłe stoły
  • Stół wiejski śródziemnomorski, rybny,

Desery serwowane do stołu:
(za dopłatą)

  • Lody z owocami, bitą śmietaną i polewą
  • Panacotta z musem owocowym
  • Tiramisu
  • Szarlotka na ciepło z lodami

Numerki na stoły i podstawki pod winietki w cenie.